81 четения

Бони Милчева уважи юбилея на вокална група „Вдъхновение”

Вокална група „Вдъхновение” е на пет години и е най-младата група, работеща към читалището в Полски Тръмбеш. Създадена е през февруари 2013 г. с ръководител и корепетитор Петър Петров и изпълнява шлагерни и стари градски песни. Няма музикален форум, на който групата да участва и да не се завърне с награди и грамоти за отлично представяне.

Юбилейният концерт по случай петата годишнина се превърна в празник за града. Сцената беше като приказна феерия, която ни пренесе в миналите години, а чрез мелодичните си песни изпълнителите успяха да докоснат душата на всеки един в пълната зала. Гост изпълнител в концерта беше известната Бони Милчева, която е посветила живота си на старата градска песен.

Още 19-годишна тя става певица в ансамбъл „Македонски” към тогавашния Комитет за българо-съветска дружба. По-късно е била и в Държавния музикален театър „Стефан Македонски”, с който е обиколила света с хор за оперно пеене. Дълги години е била солистка на оркестър „Гамбринус”, който вече не съществува. В телевизията е от 2003 г. и вече 15 г. води предаването „Ако зажалиш…” всяка събота от 12.45 ч.

В концерта на „Вдъхновение” тя изпя 15 от своите незабравими шлагерни песни и достави невероятно удоволствие със свежото си сценично присъствие.

Гост на концерта беше още вокална група „Сияние”, също към читалището в Полски Тръмбеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!