Земеделец от Джулюница отива на съд за държане на 48 кг марихуана за 291 624 лв.

Боян Ковачев бе разкрит след акция на МВР срещу корумпирани полицаи от Стражица

ЗЕМЕДЕЛЕЦ ОТ ДЖУЛЮНИЦА, КОЙТО Е ПРИКРИВАЛ ПРОИЗВОДСТВОТО НА дрога с отглеждане на овошки, отива на съд за държане на 48 кг дрога на стойност 291 624 лева. Обвинителният акт срещу Боян Ковачев е внесен от Окръжна прокуратура във В.Търново, а делото предстои да бъде насрочено от окръжните магистрати. 40-годишният мъж заедно с друг свой съселянин бе разкрит по време на операция на „Вътрешна сигурност“ и МВР през ноември 2017 г. срещу двама полицаи от Стражица, които слагали чадър над бизнес с дрога в района. Тошко Алексиев и Андреян Стоенчев бяха закопчани при шумно афишираната операция .После групата бе обявена за организирана и случаят предаден на спецпрокуратурата в София. До момента двамата полицаи са отстранени от работа, защото дисциплинарното производство срещу тях не било приключило. Те все още са разследвани и от спецпрокуратурата и още не е внесен обвинителен акт.

МЕЖДУВРЕМЕННО вчера прокуратурата в старата столица разпространи съобщение за делото срещу Боян Ковачев, който ще бъде съден във В.Търново и явно обявената за организирана и престъпна група вече не е такава.

Според обвинението Ковачев решил покрай селскостопанската дейност да отглежда и марихуана. Конопените растения засадил в местности между няколко села, като ги поливал и торял, а впоследствие – прибирал и сушал. Готовата марихуана обвиняемият държал в дома си в Джулюница, като в няколко случая през 2017г. той давал на друго лице различни количества от нея за продажба, а после получавал парите от реализацията й. По получен оперативен сигнал до правораздавателните органи било извършено претърсване в жилището на обвиняемия, при което е намерено огромното количество наркотик.

Според МВР полицаите срещу заплащане или друг вид услуги предупреждавали дилърите на дрога за полицейски операции. Освен Ковачев миналата година бе арестуван и 35-годишният Мариян Станков, също от Джулюница. Мъжът е роден в селото и живее там, но е руски гражданин, защото майка му е рускиня. Той бил превозвач и карал ТИР в чужбина. Според „Вътрешна сигурност” при ареста му са намерени 40 чувала с марихуана. По време на операцията миналия ноември бяха проверени над 10 адреса в областта. Открит бе пети участник, който произвеждал марихуаната и я давал на пласьорите от Джулюница. Те докладвали на полицаите от Стражица за пратките, а служителите на МВР пазели разпространението. Групата била следена още от 2015 г., но до арести се стигнало едва през 2017 г.

Нели СУКОВА

Сн. архив

One thought on “Земеделец от Джулюница отива на съд за държане на 48 кг марихуана за 291 624 лв.

  • 02.06.2018 в 18:51
    Permalink

    да и на 6 месечния отчет на Търновската Полиция 0гр. кокаин … какво ли да си мисли човек? Май има чадър над някой хора.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.