С медал се завърна от Италия отборът по дебати на Професионалната гимназия по туризъм

С много емоции и при засилен интерес дебатьорските отбори на партньорските училища от Италия, Германия, България, Португалия и Турция участваха в поредица от дебатьорски двубои в италианския град Изерния. Срещата е по проект „Дискутираме нашата гледна точка за Европа“ на европейската програма „Еразъм+“. Темата, по която дебатираха отборите, е правата на жените, като всеки отбор се подготви предварително по пет подтеми, определени от партньорите. След като отстрани другите отбори, екипът на гимназията по туризъм, съставен от Десислава Василева, Соня Георгиева, Стефан Филев, Ивайло Гасеров и Никола Петров, достигна до финал срещу дебатьорите от Германия. При оспорван двубой, предизвикал аплодисменти и за двете страни, победител с две точки преднина стана отборът на Германия. Партньорите по проекта подготвят „Помагало на дебатьора“ и учебен филм за успешни дебати.

Проектната среща постави началото на нови международни приятелства и показа, че децата са готови да живеят в една обединена Европа, в която съперничеството е само повод за ново сътрудничество. Всички участници заедно посетиха някогашната резиденция на неаполитанските крале, кралския дворец в Казерта и град Неапол.

Дебатьорският отбор на гимназията по туризъм започва своята подготовка за реванш на следващата среща по проекта през октомври в Германия.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *