Изпратиха първия випуск на СПГ „Алеко Константинов“ в Свищов

На 15 май 2018г. изпратиха първия випуск зрелостници на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. Водещи на събитието бяха Рени от 8а и Борислава от 11б. Тържеството започна с предаване на знамето на училището от 12 на 11 клас.

Инж. Веска Николова, директор на гимназията, поздрави дванадесетокласниците. Тя им припомни, че най-прекрасните години от живота на всеки човек са ученическите, а последните четири от тях те избраха да изживеят в учебно заведение с повече от половинвековна история. Пожела им много здраве, с воля и дух да отстояват себе си и своето щастие и разбира се успех на предстоящите зрелостни изпити.

Тържеството продължи с номинации в различни категории, които изненадаха приятно зрелостниците. Сред категориите бяха „Айнщайн на випуска“, „Баш майстор на випуска“, „Спящата красавица“, „Търси се“ и др.

Другата изненада, която бе подготвена от учениците от 11б клас бе забавна сценка от ученическия живот на тема „В час по български език и литература“.

Абитуриенти бяха поздравени от Мелек и Гергана, които изпяха песните „Учителко любима“ и „Един неразделен клас“, а Ердухан от 12а клас изпълни песента „Няма такава жена“, която бе специален поздрав, към всички почитатели на поп фолка. За доброто настроение се погрижиха и момичетата от групата за хип-хоп към Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856г.“ с хореограф Кибар Мустафова и художествен ръководител Надя Йорданова.

И тъй като не може празник без българско хоро, танцовият състав към СПГ „Алеко Константинов“, сформиран по проект „Твоят час“ с художествен ръководител Ели Иванова изпълниха китка от български хора.

И въпреки че всяка година през месец май училището изпраща по един випуск, всеки път този последен за него ден е винаги много вълнуващ и различен, защото той е границата между детството и зрелостта.

Елза Божанова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *