113 четения

Млад дизайнер от Велико Търново ще представи дебютната си колекция на Балканската седмица на модата

Адриан Михайлов пропагандира нестандартната визия на модерния млад човек

АДРИАН МИХАЙЛОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е СЪЗДАТЕЛ НА МАРКАТА ADRIAN-MI И МАКАР ДА Е НОВО ИМЕ В МОДНИТЕ СРЕДИ У НАС, ПЪРВИТЕ МУ СТЪПКИ В ТОЗИ БРАНШ СА СИЛНО ОБЕЩАВАЩИ. 31-годишният болярин, който ще дебютира на Балканската седмица на модата другия месец, вече е успял да впечатли популярни личности в България. С негови модели са били облечени актьорите режисьори Ники Илиев и Васил Енев на събитието „Известна личност на годината“ в София.

Адриан Михайлов е от Велико Търново. Завършил е средно образование в СОУ „Емилиян Станев“.

„До седми клас бях в паралелка по рисуване и още тогава знаех, че искам да се занимавам с изкуство. Не искам да звучи нескромно, но наистина бях един от най-добрите в училище. На който и конкурс да ходех, винаги вземах награда. Родителите ми обаче решиха, че “художник къща не храни” и ме преместиха в бизнес паралелка. До 12-и клас обаче рисувах дипломните работи на моите бивши съученици в рисувателната“, споделя с усмивка талантливият мъж. След завършване на средното образование тръгнал по стъпките на баща си и записал да учи икономика в Стопанската академия в Свищов. След дипломирането започнал да се занимава с най-различни бизнес дейности, но вътрешно знаел, че това не е сферата, в която може да разгърне потенциала си. Нуждата да твори надделяла и в крайна сметка решил, че е време да съчетае уменията, придобити в университета и работата, с онова, в което се чувства най-добър.

„ОСЪЗНАХ, ЧЕ АКО НЕ СЕ ЗАХВАНА СЕГА, ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ СЪМ ПРОПУСНАЛ ШАНСА СИ. Съпругата ми също ме подкрепи и двамата се преместихме в София, за да запиша мода и бизнес стратегии в Нов български университет. Така стартира моето приключение в модата. Важно е да отбележа, че истински ме запали един от водещите учители на специалността – Николай Пачев. Просто без него нямаше как да се развия толкова бързо в това поприще“, обясни Адриан.

31-годишният дизайнер в момента изпълнява ролята на “човека оркестър”. Сам прави скици на всичките си модели по старомодния начин – с молив и на хартиен лист. После се заема с подбирането на подходящи материи, рисува десени и принтове за платовете на таблет. Дрехите конструира на CAD система, а когато станат готови, ги снима облечени на модели, обработва фотосите и ги качва в сайта си. Екипът му се състои от 5 души, които отговарят за създаването на изделията, технолог и две шивачки. Другият дизайнер и конструктор в бранда е Анита Петрова, която отговаря за дамската колекция.

СТИЛЪТ НА АДРИАНМИ ПРОПАГАНДИРА НЕСТАНДАРТНАТА ВИЗИЯ НА МОДЕРНИЯ МЛАД ЧОВЕК. Припознаваме се като стил смарт кежуъл към ърбан стрийт. Всяка дреха е направена, за да изразява интересния вътрешен свят на такъв тип потребител. Лесно можеш да познаеш креативния и интересен човек по стила му и точно това се опитваме да предложим от марката. Нещата може да се носят както за поводи, така и за всеки ден“, смята търновецът.

Към момента дрехите, които създава, могат да бъдат открити основно онлайн, но в ателието си в София прави модели по поръчка.

Талантливият дизайнер сподели, че предстои да участва в Балканската седмица на модата. На събитието ще представи дебютната колекция, която всъщност ще бъде и дипломната му работа за университета. Следващата цел на твореца е да участва в световно модно изложение и да намери добри бизнеспартньори.

Според него създаването на собствена марка у нас не е мисия невъзможна, но по-трудно става популяризирането и превръщането й в разпознаваема.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!