19 четения

Инженер и лекарка от Москва пяха на шестия фест на руската песен

Ксения и Евгени Смислови, които от няколко месеца живеят с четирите си деца в Полски Сеновец, пяха песни на шестия фестивал на руската песен в Полски Тръмбеш. Тя е лекарка, а той инженер и са зарязали Москва заради дом в българско село. Случайно харесват Полски Сеновец и вече живеят там. Децата им не ходят на училище, защото учат дистанционно у дома. Участието си в концерта сем. Смислови готвят от няколко месеца, а отделно пеят към читалището в Полски Тръмбеш. Заедно с тях пред публика песни е пял и 6-годишният им син Илюша. Инж. Смислов се прочу не само в Полски Сеновец с факта, че инвестира около 100 000 лева в асфалтиране на път до къщата си в селото.

ОСВЕН СМИСЛОВИ В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТА участваха 27 колектива и индивидуални изпълнители от страната, но за пръв път руснаци се включиха в инициативата.

Фестивалът се организира от Община Полски Тръмбеш, НЧ „Отец Паисий 1905” в града и дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в Полски Тръмбеш с партньорството на Генералното консулство на Русия в България в Русе в лицето на генералния консул Андрей Громов, РКИЦ – София, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД в лицето на нейния председател проф. Захари Захариев.

Приветствие към участниците поднесе аташето на Генералното консулство на Русия в България в Русе Марина Сергунина. Шестият фестивал на руската песен в Полски Тръмбеш беше открит от инж. Киро Маринов – председател на дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в Полски Тръмбеш.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!