Цветан Цветанов: „Горна Оряховица е пример за добро взаимодействие между държавната и местната власт”

В Горна Оряховица е поредният нагледен пример как благодарение на доброто държавно и местно управление средствата от европейската солидарност достигат до всеки български гражданин. Това заяви в Горна Оряховица председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Там той участва в откриването на обновения парк „Детски кът“, модернизиран със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. Присъстваха още кметът на града и домакин на събитието инж. Добромир Добрев, регионалният министър Николай Нанков, областният управител проф. Любомира Попова и нейният заместник Детелина Борисова, а също кметът на Велико Търново Даниел Панов и народните представители от ГЕРБ – Велико Търново, инж. Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова.

Върху площ от 53 декара са изградени много нови алеи, детски и спортни площадки, зона за пикник и отдих. Направено е допълнително парково озеленяване, функционира автоматична поливна система, захранваща се с дъждовна вода, изградено е и видеонаблюдение. Обектът е реализиран по мащабния проект за обновяване на градската среда в Горна Оряховица, за което общината спечели безвъзмездно финансиране в размер на над 5,6 млн. лв.

Цветан Цветанов поздрави администрацията на Горна Оряховица за положените усилия и добрата координация с МРРБ, на база на която общината реализира проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на стойност 19 милиона лева, от които 12 млн. лв. вече са подписани и се изпълняват.

Той благодари и на жителите на община Горна Оряховица за подкрепата, която дават на кмета си Добромир Добрев и на правителството. „Народните представители от Великотърновския избирателен район ще продължим да работим за бързото развитие на всички общини в областта“, увери присъстващите Цветанов.

„Радвам се, че през своето управление кметът инж. Добрев полага много грижи за това да създаде хубави условия за най-малките. Парковете в града са обновени, облагородени са междублоковите пространства, направени са много нови детски площадки както в Горна Оряховица, така и във всички населени места на общината“, каза още Цветан Цветанов, като призова гражданите да опазват обществените придобивки.

2 thoughts on “Цветан Цветанов: „Горна Оряховица е пример за добро взаимодействие между държавната и местната власт”

 • 29.05.2018 в 12:53
  Permalink

  даже не прочетох статията ,снимката е достатъчна.

  Отговор
 • 30.05.2018 в 12:39
  Permalink

  Да нагледен пример как ГЕРБ краде яко.Качество никаво ,парите освоени.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *