21 четения

35 наети в общината по проект „Работа“ за една година

В Община Полски Тръмбеш стартира изпълнението на дейности по одобрена заявка за участие в проект „Работа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Одобрената заявка е за 35 работни места, като от тях 14 на длъжност работник поддръжка и 21 за общ работник, разпределени в Полски Тръмбеш и 14-те села на територията на общината.

Разкриването на работните места е насочено към подобряване на жизнената среда, включващо ремонтни дейности и поддръжка на обществени сгради и комунално-битово обслужване. Благоустройство на населените места – озеленяване, оформяне на тревни площи, изграждане на зони за отдих, ремонт и поддръжка на общински пътища, ремонтни дейности на обществени сгради и обекти (в т.ч.: пазари, тържища, гробищни паркове, паркове и зелени площи, спортни площадки и съоръжения и др.); почистване на речни корита, отводнителни канали и канавки, прочистване и поддържане на екопътеки и зони за отдих, отстраняване на неправомерни сметища; дейности по поддържане, представяне, популяризиране, реставрация и обслужване на обекти – общинска собственост.

Освен продължително безработни в проекта ще се включат и неактивни лица (новорегистрирани като безработни икономически неактивни лица), които по информация от Национална агенция по приходите не са работили през предходните 12 месеца. Безработните и активираните неактивни лица ще бъдат наети на пълно работно време (8-часов работен ден) за период до 12 месеца и ще получават възнаграждение в размер на минималната работна заплата, установена за страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *