„РЕДКИ ТЪПАНАРИ“ от ТEДИ МОСКОВ

На 30 МАЙ (сряда) 2018 г. от 19.00 часа.
В ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ -град Велико Търново
Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе представя
КРИМИНАЛНА КОМЕДИЯ

РЕДКИ ТЪПАНАРИ
Сценичен вариант:
ТЕДИ МОСКОВ и СИМОН ШВАРЦ
Участват:
МАЯ НОВОСЕЛСКА, Йосиф Шамли, Явор Бахаров, Александър Сано, Роберт Янакиев, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров.

КАСА:

улица „АСЕН ЗЛАТАРОВ“ № 5

(срещу служебен паркинг на ТЕАТЪРА). Цени на билетите: 16,18 и 20 лева

телефон: 0886 770 511

http://lovetheaters.weebly.com/

Теди Москов винаги е различен, непредсказуем, не може да играе покер с едни и същи карти. Не лежи на стара слава, наблюдател, който вижда нещата преди ние да ги видим. В Пиесата му „Редки тъпанари“, постановка на Русенския театър, историята е базирана на един стар италиански филм – „Неизвестни извършители“ на Марио Моничели, получил Оскар през 1958 г.

Сценичната версия по филма на Моничели (1958) е написана от Теди Москов и Симон Шварц.

Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Какво вижда днес Теди Москов в обществото, което става повод да се роди тази пиеса? Каква е атмосферата при работния процес? Дали актьорите се стресират от избухливия му характер? Какви чувства го вълнуват преди всяка премиера и дали има сценична треска? Отговорите на тези и други въпроси, ще научите, ако чуете интервюто на Теди Москов за пиесата „Редки тъпанари“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *