60 четения

Четири шивачки творят красота в работилницата на Аксел Харди

ЧЕТИРИ ШИВАЧКИ ТВОРЯТ КРАСОТА В РАБОТИЛНИЦАТА НА модната дизайнерка Аксел Харди в Полски Тръмбеш. Ателието е в центъра на града, а преди три години е било в Полски Сеновец. Аксиния, с модно име Аксел Харди, има бутици в старата столица и облича дами от Америка и Европа с нестандартни облекла от естествени материи от доста години.

Всички заявки обаче се правят от пъргавите ръце на четирите жени в Полски Тръмбеш. Напоследък много румънки били завладени от дрехите на Аксел и си поръчвали облекла при нея.

Дамите „в сянка“ са Антоанета Маринова и Албена Алексиева от Страхилово, Йорданка Райкова от Павел и Калинка Иванова от Климентово. Екипът казва, че най-важна е кроячката Албена, която сътворява моделите на дизайнерката. Всички шивачки имат дипломи за професията си, но както е известно, у нас през последните години конфекцията и китайският внос убиват този бранш. За шеф на ателието минава Антоанета, но всички работят заедно, за да направят прекрасните и нестандартни рокли, пончота, жилетки. Обикновено се шият две колекции – лятна и зимна, по заявки и по размери. През м.г. оттук са излезли около 2000 различни дамски облекла, основно за Германия. Случвало се е дамите от работилницата да направят и тоалети за младоженци – веднъж и двамата били в оранжево, а материята била лен. Рядко, но се случва да имат поръчки и за бални тоалети. Шивачките споделят още, че повечето от децата им са или в чужбина, или в големите градове на страната. Те обаче са щастливи, че творят красота в Полски Тръмбеш, с която радват дами от целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!