Валентин Ламбев постави в парламента въпроса за пътя през Шереметя

ДА БЪДЕ ОСИГУРЕНА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЕШЕХОДЦИТЕ НА ПЪТЯ ПРЕЗ СЕЛО ШЕРЕМЕТЯ, НАСТОЯВА НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ВАЛЕНТИН ЛАМБЕВ. Той за втори път зададе въпроса си за това по време на парламентарен контрол към министъра на регионалното развитие. „Проблемът е належащ. И жителите, а и специалисти по пътна безопасност считат, че е необходим комплекс от мерки, които включват шумна маркировка и пешеходен светофар, за да можем да обезопасим придвижването и преминаването през пътното платно на жителите на селото“, каза от парламентарната трибуна депутатът.

Валентин Ламбев припомни, че още през ноември министърът пое ангажимент към жителите на селото при подходящи метеорологични условия до края на месец януари тази година да бъде осигурена безопасността на пешеходците. „Какви са причините с днешна дата така поетият от вас ангажимент все още да не е реализиран и кога в крайна сметка ще бъде осигурена безопасността на жителите на селото?“, настоя да разбере народният представител.

След приключване на ремонтните дейности ще се пристъпи към възстановяване на хоризонталната маркировка, ще бъде подновена и пешеходната пътека на пътя, отговори министърът. Той посочи, че е ангажимент на Община Велико Търново да постави светофар на мястото.

Да излязат на протест, са готови хората от селото, ако пътят им не бъде обезопасен и след последното уверение от министъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *