8 четения

Малчуганите ще търсят забравени тайни на Царевец на 1 юни

ПРИКЛЮЧЕНСКАТА ИГРА „СРЕДНОВЕКОВНИ КРИМИНАЛНИ ЗАГАДКИ – ТАЙНАТА НА 9-ТЕ КЛЮЧА“ ПОЛУЧАВАТ МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА 1 ЮНИ от Община Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Регионалния исторически музей. Атракцията за всички малки любители на приключенията е напълно безплатна. Без вход на Царевец ще могат да влязат и техните придружители.

Играта започва в 10 часа и продължава до 14 часа в петъчния ден. В специална шатра пред крепостта децата ще получат указанията, с които ще научат как да разплетат загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, малките приключенци ще трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на крепостта тайни.

Играта „Средновековни криминални загадки – Тайната на 9-те ключа“ е нестандартна разходка в историческата крепост Царевец, с която туристите получават цялата информация от една екскурзоводска беседа, но чрез собствените си усилия и находчивост. Разработката е на принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и се превръща в запомнящо се приключение.

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ предлага нестандартния туристически продукт от миналото лято. Тогава забавната разходка се превърна в хит и привлече хиляди търновци и туристи. Това лято на крепостта всеки ден ще има възможност за разплитане на загадки. Билетите са на цена 5 лева и се предлагат в офиса на Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ N 5 във Велико Търново, а на входа на крепостта Царевец се заплаща такса вход за архитектурно-музейния резерват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!