Новини

Стряскащ отчет! 83 тежки пътни произшествия, 24 000 глоби и 22 кг марихуана иззети от началото на годината

ЕЖЕМЕСЕЧНИ БРИФИНГИ ЗАПОЧНА ВЧЕРА ОБЛАСТНАТА ПОЛИЦИЯ във В. Търново, които са по идея и със заповед на вътрешния министър. На първата по рода си среща с медиите бяха директорът ст. комисар Димитър Машов и комисар Стефан Николов, шеф на охранителния отдел. И двамата обявиха, че бичът за областта е войната по пътищата. От началото на годината са съставени 24 000 различни пътни глоби, направени са близо 10 000 видеоклипа, а рекордьорът джигит е засечен от камерата край Джулюница. Шофьорът е карал с 200 км в час и е глобен с 800 лева, но още не е платил санкцията си, която се придвижва по етапния ред.

В ОБЛАСТТА СА СТАНАЛИ 83 ТЕЖКИ ПЪТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, които са с 13 повече тези през първите пет месеца на м.г. Загиналите са 8, а ранените 98 души. Само през май са станали 12 тежки катастрофи с трима убити. Заради неспазване на предимство на пешеходци са наказани над 300 шофьори. От пътни джигити са отнети 151 книжки, заловени са 59 да шофират дрогирани, а 7 са засечени да правят дрифтове и гонки. 206 водачи са карали пияни. В областта има 6 камери на различни места и всичките работят, а модерната мобилна камера се поставя на места и без патрулен автомобил и въпреки това водачите не спазват предимства и създават ред други опасни ситуации на пътя, коментира комисар. Николов.

РЕКОРДНИ КОЛИЧЕСТВА ЦИГАРИ И ТЮТЮН БЕЗ БАНДЕРОЛ СА ИЗЗЕТИ в областта по време на акции под ръководството на Икономическа полиция – 53 кг тютюн и близо 900 000 къса цигари без бандерол. Противодействието срещу разпространение и притежание на наркотици също бележи ръст. Ст. комисар Машов обобщи, че са иззети над 22 кг марихуана и над 200 грама амфетамин при 83 случая.

15 са разкритите телефонни измами, от които 13 са в други региони, но с участието на спецотряда от трима души в ОД на МВР. Два от случаите са на наша територия и по тях още се работи. Телефонната мафия е погната от данъчните и от комисия „Антикорупция“ за нетрудови доходи, обяви още директорът на полицията. За пет месеца в областта са били извършени две убийства, от които едно е разкрито, а по другото сега се чакат експертизи, има 9 грабежа и 20 палежа на коли и жилищни постройки, като повечето от тях били разкрити.

Нели СУКОВА

4 thoughts on “Стряскащ отчет! 83 тежки пътни произшествия, 24 000 глоби и 22 кг марихуана иззети от началото на годината

  • за 6 месеца 0 грама заловен кокаин … не смях ами чудо

   Отговор
 • Кокаин защо не ловят … пазят дилърите които го продават ли ?

  Отговор
 • Този вляво на снимката защо така се е полу-захилил? Заради статията или заради смехотворните отчети? Само като види човек зад тях типичната за соца тапицирана кожена врата и няма нужда да се чуди защо в МВР-то нищо не се е променило през последните 25 години.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *