Ветераните на „Етър“ и „Левски 1986“ излизат в демонстративен мач за 95 години футбол в Стражица

С демонстративен мач на 2 юни ще бъдат отбелязани 95 години организиран футбол в Стражица. Съперници на терена от 18:30 часа ще бъдат ветераните на местния „Левски-1986“ и „Етър“ (Велико Търново). Програмата, на която патрон е кметът на града – змс Румен Павлов, ще започне половин час по-рано с футболна среща между отбори от школата на домакините. След нея е официалната част, в която ще бъдат отличени много изявени състезатели за техния дългогодишен принос за развитието на футбола в града. Българският футболен съюз ще бъде представен от председателя на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Бончо Генчев, който ще връчи награди от централата.

Седем спортни деятели са удостоени със сребърни значки на БФС. Това са змс Румен Павлов, председателят на Общинския съвет Илиян Маринов, Тодор Спиридонов, Кънчо Стоичков, Любомир Нейков, Илия Илиев и Иван Иванов. Четирима ще получат специални плакети за принос в развитието на футбола, подписани лично от президента на БФС Борислав Михайлов. Бончо Генчев е подготвил още 7 грамоти от футболната централа и топки.

Специални юбилейни чаши „95 години футбол в Стражица“ ще има за всички гости на празника. Община Стражица пък ще отличи Димитър Димитров и Кънчо Стоичков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *