133 четения

Михаела Маринова пред „Борба“: „Не следвам комерсиалната вълна в музиката и няма да изневеря на себе си“

Михаела Маринова попада под светлините на прожекторите още когато е на 14 години. Явява се на кастинг на хитовия музикален формат X Factor, където стига до етапа „Къщата на съдиите”, но Заки от дует „Авеню” решава тя да отпадне от шоуто заради крехката си възраст. Следващата година обаче талантливото момиче отново атакува шоуто, където под наставничеството на продуцента Саня Армутлиева стига до финала и пее със световноизвестния музикант Джеймс Артър. Завършва на трето място, а скоро след това сключва договор с голяма музикална компания. С първата си песен „Стъпка напред“ оглавява всички класации и печели награда за дебют на 2016 година на БГ радио. Издава хит след хит – „Не ти ли стига“, „Не ти мисля зло“, „Един срещу друг“, „Листата падат“. 20-годишната певица стана Жена на годината на списание Grazia в категория музика. Миналата година Михаела се сдоби с хиляди почитатели с участието си в предаването „Като две капки вода“, което спечели с огромен зрителски вот. Тя бе сред участниците в концерта в Горна Оряховица, част от турнето Coca Cola Energy Tour. Зад кулисите на музикалното събитие даде откровено интервю за читателите на „Борба“.

 

– За първи път ли посещаваш Горна Оряховица?

Не. Моята вокална педагожка е оттук – Аделина Колева. Много известно име. Също така съм пяла в състава „Нова музика“, който е гордостта на града. Затова съм щастлива, че се връщам отново тук и ми е много приятно.

– Професионалната ти кариерата като певица се разви много бързо и за три години се утвърди като популярен млад изпълнител. Ти обаче не се поддаваш по комерсиалната вълна в българската музика, а създаваш песни в свой стил. Как съхраняваш тази индивидуалност?

Аз много обичам музиката. Всеки един тон и струна гали моето ухо. Ценя таланта си и смятам, че притежавам качества, които най-добре мога да изявя в линията на творчество, която следвам. Няма да изневеря на себе си и виждам, че хората го оценяват.

– Ти си страхотен концертен изпълнител, но работата ти е свързана предимно с участия по клубове и дискотеки. Нощният труд е тежък, това вреди ли ти, натоварва ли те?

Тежко е, но се намира баланс. С времето, като навлезеш в този бранш, усвояваш тънкостите, разбираш как да си пазиш гласа. Всичко е на психическа основа, но най-важното е да обичаш това, което правиш.

– Остава ли ти време за личен живот?

Намира се, по-скоро се прокрадва едно такова време, което обаче също запълвам с други ангажименти. Аз съм студентка по музикално-сценична режисура в Музикалната академия. Скоро предстои да се изявя и в мюзикъл, имам главна роля.

– Значи да очакваме изненади?

И нова песен съм подготвила. Казва се „Очи в очи“. Ще излезе в края на месеца, но сега на турнето в Горна Оряховица щя е изпея за първи път пред публика. Чувствам се щастлива, удовлетворена от себе си и изпълнена с ентусиазъм за това, което предстои да ми се случи.

– А в този ред на мисли – пишеш ли текстове за своите парчета?

– Първите ми песни са дело на Рavell & Venci Venc, но от известно време и аз се включвам в текстовете и съм много доволна от тази колаборация. Набрах увереност, повярвах си, че мога, но не дотолкова, че да литна в облаците. Но все пак продължавам да се доверявам на тях, защото правят качествени неща.

– Голям връх в кариерата ти е победата в предходния сезон на „Като две капки вода“ – какво ти даде това шоу и следиш ли тазгодишното издание на формата?

Това предаване дава много. Виждаш се от съвсем различни страни, откриваш дали реално притежаваш актьорски умения. Беше ми трудно, но го преодолях с много хъс. Забавлявах се и много хора разбраха за мен. В сегашното издание, много харесвам Славин, според мен друг такъв глас нямаме в модерното време.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!