ВРЕМЕТО: До средата на другата седмица летни температури около и над 30, следобедни заоблачавания и локални превалявания

През нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. За В. Търново се очаква  минимална температура около 12. През деня ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33. За В. Търново се очаква максимална температура около 32 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.4 през 1962 г., а най-ниската измерена минимална температура е 1.0 гр. през 1955 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 42 минути и ще залезе в 20 часа и 48 минути. Фаза на Луната: две денонощия след пълнолуние.

В събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност. След обяд и вечерта на места в северозападните райони на Северна България ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 15 и 20, максималните ще бъдат между 32 и 35.

В неделя преди и около обяд ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд ще има променлива до значителна облачност и късно след обяд и вечерта на места ще превали дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб вятър изток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17, максималните ще бъдат между 28 и 31.

От понеделник до четвъртък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, в понеделник и вторник от запад, в сряда и четвъртък от североизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17, максималните ще бъдат между 28 и 33.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 гр. В събота ще има променлива до значителна облачност, след обяд на места, предимно над западните части на планината, ще превали дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16. От неделя до четвъртък ще има променлива до значителна облачност. След обяд на много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. В неделя и понеделник ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. От вторник до четвъртък ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 в неделя и около 13 в понеделник. През следващите дни – от вторник до четвъртък, ще бъдат между 16 и 19. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *