55 четения

Седем спектакъла се състезаваха за наградите в театралния преглед „Звездна завеса“

ТЕАТРАЛНИ КОЛЕКТИВИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ДЕБЕЛЕЦ, ЦЕРОВА КОРИЯ, ШЕМШЕВО, САМОВОДЕНЕ И ГОРНА ОРЯХОВИЦА УЧАСТВАХА В ТЕАТРАЛНИЯ ПРЕГРЕД „ЗВЕЗДНА ЗАВЕСА в читалище „Извор 1873“ в Самоводене. Шест спектакъла и един моноспектакъл са се конкурирали за отличията, разпределени от професионално жури, чийто председател е бил Иван Митев, актьор в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във В. Търново.

Пет награди са спечелили със своя спектакъл „Старо село накрай света“ на Недялко Йорданов актьорите от театралния колектив „Фантазия“ в Самоводене. Те имат първо място за спектакъл и още четири отличия в категориите за главни и поддържащи роли. Елка Петрова е получила приз за главна женска роля за превъплъщението си в образа на Мата. Отличие за главна мъжка роля журито е присъдило на Кръстю Димов, който е влязъл в образа на бай Кольо. Малинка Маринова и Христо Петров са носители на награди за поддържаща женска и мъжка роля за образите на Меги и Петко. Режисьор на постановката победител е Йорданка Самсиева.

Втората награда за спектакъл е присъдена на артистите от младото великотърновско читалище „Пламък 2016“ във Велико Търново. Заглавието, донесло вече толкова успехи на любителите артисти, е „Бар „Роза и венец“, режисьор е актрисата от Великотърновския театър Цанка Цанева. Мариета Гунчева е заслужила награда за поддържаща женска роля за образа на Ма Пак, а Иван Добрев – приза за най-добър млад актьор за ролята му на Хари Тюли. Пламен Иванов има поощрение за ролята си на Едуард Стоун.

Театралната студия „Дионисий“ от читалището в Шемшево е носител на трета награда за спектакъла „На шпагат“, чийто режисьор е Виктор Терзийски. Трупата има още награда за най-добър млад актьор, присъдена на Елица Филева, за поддържаща женска роля на Петя Димитрова и за поддържаща мъжка роля на Антонио Баджев.

Наградата на публиката са спечелили артистите от „Харизма класика и ко“ от Дебелец. Те са се представили със спектакъла „Големанов“, режисиран от актьора от МДТ „Константин Кисимов“ Милен Иванов. Станимир Кишкилев е получил отличие за поддържаща мъжка роля за превъплъщението си в образа на Енчо. Симеон Иванов, който влиза в кожата на Големанов, си е тръгнал с наградата на кмета на Самоводене.

Младите артисти от студио „Таланти“ в Самоводене са заслужили поощрителна награда за цялостното си представяне за постановката „Г-жа Министершата“. Режисьор е Рена Дранкюлева. Съставът има още едно отличие и то е за млад актьор, заслужено от Силвия Иванова.

Две грамоти за актьорско майсторство е присъдило журито на Христо Кунчев и Ради Цанков от трупата на Церова кория.

НИКОЛАЙ ГАНЧЕВ ОТ ПЪРВОМАЙЦИ Е НОСИТЕЛЯТ НА СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на името на Марин Патриков, дългогодишен актьор в трупата на читалището в с. Самоводене.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!