176 четения

Валентина Годжова с награда от главния прокурор за мегаделото „Душманите“

ВАЛЕНТИНА ГОДЖОВА Е НАГРАДЕНА ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СЪС ЗНАК „За заслуга“ и е първият прокурор от Районна прокуратура в областта с такава награда и то по конкретно дело от голям обществен интерес. Дългогодишният магистрат получава наградите си заради делото „Душманите“. Преди година Кекето, Ушатия и Руснака бяха осъдени на 18 години затвор общо. По време на дългото разследване имаше и четвърти участник в бандата, но той умря по време на едно от съдебните дела. Всички от опасната банда живееха в Драганово и през 2010 – 2011 година бяха извършили 31 домови кражби в две области. Накрая бяха спипани във В. Търново.

Кражбите бяха извършвани нощно време с отработен механизъм на действие, при който за кратко време са изнасяни от домовете значителни количества различни вещи.

Наблюдаващият прокурор Валентина Годжова е ръководила лично разследването от образуването му, участвала е в организиране и провеждане на акцията по задържане на лицата и разследването.

Обвинителният акт срещу извършителите е внесен в съда, като прокурорът е участвал във всичките 23 съдебни заседания пред ВТРС. Делото приключва след пет години разглеждане на всички съдебни инстанции, като тримата извършители са осъдени на ефективни наказания лишаване от свобода.

Валентина Годжова благодари за наградата и заяви, че приема отличието от името на цялата прокуратура и го оценява като знак за видимост на ежедневните усилия на прокурорите от Районна прокуратура – Велико Търново, в борбата срещу престъпността в района. „Това е първата ми награда и първото отличие за прокурор от Районна прокуратура. Щастлива съм, че нашият труд е забелязан и оценен“, каза специално за „Борба“ Валентина Годжова, която преди това бе следовател.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Валентина Годжова с награда от главния прокурор за мегаделото „Душманите“

  • 31.05.2018 в 23:27
    Permalink

    ДОСТА ПЪТИ СЪМ ПИСАЛ ИСТИНАТА, ТАКАВА КАКВАТО Е. КАК ПЪК НЕ СЕ НЕМАРИ ЕДИН ДА МИ КАЖЕ ДА СИ ТАКОВАМ….ОНОВА!!! ТО БИВА БИВА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ, АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА??? УВАЖАЕМИ ПРОКУРОРИ, СРЕЩУ ХОРА БЕЗ ВРЪЗКИ, БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКА ПОДКРЕПА И БЕЗ ПАРИ ЗА РУШВЕТИ, И НАЙ ВЕЧЕ БЕЗ ПОСЛЕДНОТО СЕ РАБОТИ ЛЕСНО!!! ОБВИНЯВАШ, МАЧКАШ…ПРАВИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ. И В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА И ИЗВЪН ТЯХ. АМА АКО НАСРЕЩА Е НЯКОЙ БАТКО, КОЙТО МОЖЕ ДА ВИ НАЦЕПИ СУРАТЯ ОБРАЗНО КАЗАНО, СТЕ ПО ТИХИ ОТ МИШКИ ОБУТИ В ЧОРАПИ :)))

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!