6 четения

Весела Лечева: „В Сухиндол са готови на крайни действия, ако не започне укрепване на свлачището“

„Свлачището на пътя Сухиндол – Севлиево остава сериозен проблем за общината. В момента управляващите тестват докъде ще стигне търпението на хората. Вече четвърта година жителите слушат едно и също от институциите и се въртят в омагьосан кръг. Те са готови на крайни действия, ако проблемът не се реши по нормалния ред“. Това каза след приемната си в Сухиндол народният представител Весела Лечева.

За да бъде разрешен проблемът, още през миналата година тримата депутати от „БСП за България“ Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков направиха предложение тези средства да бъдат предвидени в държавния бюджет за 2018 г. Мнозинството в пленарна зала отхвърли идеята.

Така 50-метровото свлачище, което се активизира през април 2015 г., продължава да засяга живота на стотици хора. Пътят е общински между селата Красно градище и Горско Косово, заради което жителите на трите села и на Бяла река обикалят по обходен, значително по-дълъг маршрут. Свлачището е с голям мащаб и изисква значителни средства. Единствената възможност за решаване на проблема е отпускане на средства от Мeждyвeдoмcтвeнaтa кoмиcия зa пoдпoмaгaнe и възcтaнoвявaнe към Миниcтepcки cъвeт.

Един коментар за “Весела Лечева: „В Сухиндол са готови на крайни действия, ако не започне укрепване на свлачището“

  • 01.06.2018 в 23:10
    Permalink

    За свлачище и моста за Шемшево са отпуснати един милион лева. А за малкото свлачище кметът на Сухиндол иска 6 шест милиона

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *