Над 300 книги подариха за 1 юни младежите от БСП

ПОВЕЧЕ ОТ 300 ДЕТСКИ КНИГИ РАЗДАДОХА МЛАДИТЕ В БСП ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ДЕТЕТО 1 ЮНИ. Активистите в младежкото обединение бяха подредили безплатния си щанд в парк „Марно поле“ във Велико Търново.

Класически приказки, художествена литература от български и световни автори, книжки за оцветяване подариха на децата за техния празник младите социалисти. Книгите, които те раздаваха, бяха събрани преди десетина дни по време на благотворителна акция.

Инициативата на Младежкото обединение на БСП се провежда за трета година, но за първи път те избрали да зарадват малчуганите не с дрехи, а с книги. През няколкото часа, в които работи щандът на социалистите, те продължаваха да приемат книги от търновци, които поискаха да се включат в благотворителната инициатива.

„Получихме толкова много усмивки и благодарности за акцията. За нас няма нищо по-важно от това децата да бъдат щастливи. Беше ми много приятно да видя целия парк пълен с малчугани, които седяха на пейките и разглеждаха подарените от нас книжки. Идваха родители, които ни поздравяваха за акцията, за смелостта да подарим книга във века на компютърните технологии“, сподели председателят на Младежкото обединение Михаил Михалев. Заедно с него в акцията се включиха и членовете на Оперативното бюро Атанас Аджемов, Марио Иванов и Елена Вълчева.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.