80 четения

Боксов сблъсък взриви пълната зала „Никола Петров“

За трета поредна година в Горна Оряховица бе организирана бойна галавечер. Този път тя бе посветена изцяло на бокса и бе част от веригата „Боксов сблъсък”. Събитието бе организирано от боксов клуб „Локомотив”, фирма „Делта гард”, кафе-бар „Империал” и професионалния боксов промоутър „Алексеев Промоушън”, с подкрепата на Община Горна Оряховица, БФБ, Професионален боксов съюз и много спонсори от региона.

Страхотно шоу за публиката, изпълнила докрай спортна зала „Никола Петров”, поднесоха 15-те боксови двойки, гледани и от световния шампион Детелин Далаклиев.

Вечерта тръгна с мачове между шест двойки аматьори от „Локомотив“ и клубове от Плевен. При професионалистите бяха заявени девет двойки, но Цветелин Владов до 73,5 кг мина кантара, но не се яви вечерта и съперникът му Константин Александров – Руснака излезе на ринга сам, за да поздрави публиката.

Здравко Попов направи много хубава битка с Анатоли Любенов и показа, че наистина е класен боксьор. При най-тежките горнооряховчанинът Венцислав Палмаров не успя да се противопостави успешно на Мирослав Николов и загуби.

Но пък последният сблъсък, предвиден да е и кулминация на вечерта, донесе радост на горнооряховската публика. Борислав Иванов – Яйцето, който прави първи крачки на професионалния ринг с треньора си Захари Мутафчиев, се сблъска с Иво Кръстев – Дивака от Приморско в категория до 70 кг. Срещата бе подгрявана няколко седмици със закани и от двата щаба, но приключи преди края на първия рунд. Яйцето се втурна в атака още с първия гонг и не спря да нанася удари, докато не отказа противника си…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!