77 четения

Детска градина „Първи юни“ празнува с мащабно танцово шоу

БЛИЗО 400 ДЕЦА, РОДИТЕЛИ, КАКТО И ЦЕЛИЯТ ПЕРСОНАЛ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЪРВИ ЮНИ“, УЧАСТВАХА В НАЙ-МАЩАБНИЯ ТАНЦ, създаден в чест на 55-годишнина на детското заведение. Малчуганите и техните майки и татковци танцуваха в парк „Дружба“ във Велико Търново на популярни детски песни по хореографии, направени от момичетата от денс център UN BESO Дарина Георгиева и Иглика Иванова.

Идеята за грандиозното танцово шоу е на директорката на детската градина Лиляна Стоянова, която обмисля събитието вече една година. „Когато празнувахме 50 г., събитието беше изключително тържествено. Сега исках да се забавляваме много и да се забавляваме всички заедно. Исках да предизвикам родителите да участват заедно с децата си, а не, както обикновено, да бъдат просто зрители. Затова и нарекохме празника „Ръка за ръка“, разказва г-жа Стоянова. И признава, че имала своите притеснения как родителите ще приемат предложението й за този нестандартен и огромен танц. Но, когато идеята била обявена на родителските срещи в групите, се оказало, че няма родител, който да каже „не“. На трите репетиции, които Иглика Иванова провела с мощната танцова трупа, нямало отсъстващи и всички много бързо запомнили движенията.

Всички деца от детската градина – и най-малките, които са само на по три години, и абитуриентите, които са на 6 и тази година са 30, участваха в танцовото шоу, което е първото по рода си във Велико Търново.

През 1963 г. е създадена детска градина „Първи юни“ и от самото начало се наричала така. Детското заведение заработило с четири групи, след това били построени занимални за още две. Хиляди търновчета са израснали в тази детска градина. Сега в „Първи юни“ има 204 момиченца и момченца от 3 до 6 г. Те учат английски език, танцуват латино танци с инструкторите на UN BESO. В тази детска градина е сформиран и единственият в България детски цигулков оркестър под ръководството на цигуларката Дочка Михова.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!