54 четения

ПРИКЛЮЧИ УЧЕНИЧЕСКИЯТ КОНКУРС „НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ”

Конкурсът се организира от Национално движение „Русофили”

Местното ръководство на движение „Русофили” – град Свищов тържествено отчете резултатите от общинския кръг на ученическия конкурс „Не се гаси, туй що не гасне”. Конкурсът се организира от Национално движение „Русофили” с подкрепата на Министерството на образованието, Национален дворец на децата, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители, Съюза на офицерите и сержантите от запаса.
В конкурса взеха участие 30 ученици. Деца от първи и трети клас на СУ „Николай Катранов”, с научни ръководители г-жа Петя Попова и г-жа Стефка Николаева, участваха с рисунки и  пътеписи със снимков материал.
В първа и втора възрастова група, /5-7/ клас и /8-12/ клас, учениците разработиха реферати, есета, мултимедийни проекти, стихотворения.
Техни научни ръководители бяха:
Г-жа Галя Иванова – учител по История и цивилизация в СУ „Николай Катранов”;
Г-жа Галя Рошелова – учител по Български език и литература в СУ „Николай Катранов”;
Г-жа Маргарита Петрова – учител по Български език и литература в СУ „Николай Катранов”;
Г-жа Милена Димитрова – учител по История и цивилизация в СУ „Николай Катранов”;
Г-жа Йорданка Илиева – учител по Информационни технологии в СУ „Николай Катранов”;
Г-жа Иваничка Нинова – учител по История и цивилизация в СУ „Димитър Благоев”.
Председателят на журито, г-н Илия Василев обяви наградените ученици, а наградите бяха връчени от г-жа Искра Гайдарова –секретар на местното движение „Русофили”.
Ръководството на местното движение „Русофили” изказа своите благодарности към СУ „Николай Катранов” за любезното съдействие и предоставяне на актовата зала, в което се проведе събитието, както и на г-жа Соня Тодорова – председател на земеделска кооперация „Зора” в село Българско Сливово и на г-н Ганчо Ламбев – председател на земеделска кооперация „Изгрев” в село Царевец, за осигурените предметни награди.

По информация на СУ „Николай Катранов“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!