10 четения

Правнукът на Ботев четник подари на Цветан Цветанов 60-годишни книги със съчинения на Христо Ботев

ПРАВНУКЪТ НА БОТЕВИЯ ЧЕТНИК ПОП САВА КАТРАФИЛОВ – АТАНАС КАТРАФИЛОВ, ПОДАРИ на председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов два 60-годишни сборника със съчинения на големия български поет революционер Христо Ботев. Това стана на връх Околчица, където се проведе всенародното поклонение пред паметта на героите, дали живота си за България.

Името на поп Сава Катрафилов е изписано на седмо място след това на Христо Ботев в криптата на Околчица. „Изключително важно е хора като вас да дават пример на младите – бъдещето на България, как се пази и почита паметта на великите българи като Христо Ботев“, каза на Цветанов правнукът на поп Сава Катрафилов.

100 УЧЕНИЦИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИЗВЪРВЯХА 120-КИЛОМЕТРОВИЯ ПЪТ НА БЕЗСМЪРТИЕТО ОТ КОЗЛОДУЙСКИЯ БРЯГ ДО ВРЪХ ОКОЛЧИЦА. Сред тях са възпитаници на всички великотърновски училища, организирани от Туристическо дружество „Незабравка“ към ПГЕ „А. С. Попов“ и от Туристическо дружество „Трапезица“.

От 28 май до 2 юни те бяха част от Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“ с финансовата подкрепа на Цветан Цветанов. От четири години Цветанов неизменно подкрепя начинанието на ТД „Незабравка“, а за втори път помага и на друга група, водена от ТД „Трапезица“, която е подпомогната и от Община В. Търново.

На връх Околчица Цветанов се срещна с младите великотърновци и благодари на техните ръководители за това, което правят. Той поздрави всички за родолюбието и желанието, с което се включиха в нелекия поход.

На лобното място на Христо Ботев бе кулминацията на всенародното преклонение, в което участваха и членове на МГЕРБ – В. Търново. Областният координатор на организацията Георги Недев и колегите му се включиха в поход, който сутринта на 2 юни тръгна към Околчица от врачанското село Паволче, предвождан от Цветан Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!