7 четения

Стотици малки детективи търсиха съкровища на Царевец

СТОТИЦИ ДЕЦА СЕ ЗАБАВЛЯВАХА С ПРИКЛЮЧЕНСКАТА ИГРА „СРЕДНОВЕКОВНИ КРИМИНАЛНИ ЗАГАДКИ – ТАЙНАТА НА ДЕВЕТТЕ КЛЮЧА“ НА КРЕПОСТТА ЦАРЕВЕЦ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ДЕНЯ НА ДЕТЕТО. Малчуганите влязоха в ролята на истински детективи и разплетоха различни загадки за тайни и съкровища. Така те научиха различни факти за Българското средновековие и историческата крепост Царевец.

Най-нетърпеливи да се включат в приключението бяха ученици от Основно училище „Патриарх Евтимий“ във Велико Търново и от Основно училище „Д-р Петър Берон в Дебелец. На 1 юни с играта се забавляваха още стотици деца и техните близки от града, както и гости от цялата страна. Мнозина от тях се възползваха и от възможността да се повозят на туристическото влакче, което от 1 юни вече се движи по основния туристически маршрут в старата част на Велико Търново.

Приключенската игра „Средновековни криминални загадки – тайната на деветте ключа“ беше подарък за Празника на детето от община Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Регионалния исторически музей. Играта е нестандартна разходка в архитектурно-музеен резерват „Царевец“, като туристите получават цялата информация от една екскурзоводска беседа, но чрез собствените си усилия и находчивост, разплитайки загадъчна история и пазените в недрата на крепостта тайни.

Любителите на приключенията могат са се включат в играта всеки ден и през настоящия туристически сезон. Билетите са на цена 5 лева и се предлагат в офиса на Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ N 5 във Велико Търново, а на входа на крепостта Царевец се заплащат такса вход за архитектурно-музейния резерват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!