61 четения

Земеделци от региона се събраха за Деня на пшеницата в село Царевец

ЗЕМЕДЕЛЦИ ОТ РЕГИОНА СЕ СЪБРАХА НА ТРАДИЦИОННАТА СРЕЩА НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, КОЯТО ТАЗИ ГОДИНА СЕ ПРОВЕДЕ ЗА 21 ПЪТ в землището на село Царевец. Организатор на срещата за двадесет и първи пореден път беше Регионалното сдружение на земеделските кооперации „Дунав-2000“, а любезен домакин ППОК „Изгрев-93“, с председател Ганчо Ламбев, който през 2017 година получи признанието на НСОРБ за „Общински дарител“. Срещата бе открита от председателя на РСЗК „Дунав-2000” Игнат Ангелов, който каза, че тази година в зърнопроизводството науката и практиката вървят ръка за ръка, имайки предвид новите селектирани сортове, които зърнопроизводителите ще могат да видят на опитното поле на проф. Иван Панайотов.

На срещата присъстваха и представители на общинското ръководство в лицето на председателя на ОбС – Свищов, д-р Кристиян Кирилов и зам.-кмета Пламен Петков. И двамата поздравиха участниците при откриването на срещата, когато стана ясно и това, че Общинският съвет в Свищов е решил Ганчо Ламбев да стане „Почетен гражданин на Свищов”.

Официалната част на срещата приключи с изпълнения на певческата група към ККП „Изгрев“ – с. Царевец, след което многобройните гости имаха възможност да посетят опитното поле и да разгледат селекцията от житни култури.

Певческата група на клуба на пенсионера в Царевец поздрави участниците в срещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!