50 четения

Второ пръскане срещу срещу кърлежи и бълхи във В. Търново

СТАРТИРА ВТОРОТО ЗА ГОДИНАТА ОБРАБОТВАНЕ НА ПАРКОВЕТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СРЕЩУ БЪЛХИ И КЪРЛЕЖИ –опасните паразити, които са преносители на сериозни заболявания. Акцията включва зоните за отдих в центъра и по всички квартала на града. В неделната вечер бяха третирани парковете „Дружба”, „Марно поле”, „Ксилифор” „Бузлуджа”, „Колю Фичето” и „Никола Габровски“. В понеделник в 22:00 часа ще започне обработката на парковете „Картала”, „Акация“, „Майка България“, „Света гора“, „Руски” и „Лакото“ край Арбанаси.

Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период. Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

Въпреки че първото пръскане в старата столица бе направено навреме, само за два месеца са регистрирани двама търновци, заболели от марсилска треска. Това е остра заразна болест вследствие на ухапване от кърлеж. Симптомите са висока телесна температура, главоболие, болки в муските, тъмно петно на ухапаното място, зачервяване и обрив по дланите и ходилата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!