57 четения

150 ученици участваха в лясковския конкурс за традициите на родния край

СЕДМОКЛАСНИЧКАТА ВАСИЛЕНА ЧОКОЕВА ОТ СУ „М. РАЙКОВИЧ” В ЛЯСКОВЕЦ И ГАБРИЕЛА ИВАНОВА УЧЕНИЧКА ОТ XІ КЛАС В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, спечелиха двете специални награди – на кмета на община Лясковец и на областния управител от Областния конкурс „Фолклорните традиции в моя роден край”. Те получиха отличията си на специална церемония в петък в Музея на градинарството в Лясковец, където беше открита и изложба.

При най-малките ученици от група І-ІV клас победител е първокласничката Николета Христова от лясковското СУ „М. Райкович”, а второто място си поделиха две четвъртокласнички от Полски Тръмбеш и Елена – Емилия Петрова и Гергана Димитрова. Трето място зае Аксу Ибрямова от кръжока по живопис при Център за подкрепа на личностното развитие, гр. Елена. С две поощрения при малките художници са Стилян Стефанов и Деа Щаракова от СУ „Вичо Грънчаров”, Г. Оряховица – и двамата от трети клас.

При втора възрастова група надпреварата беше най-оспорвана и класирането завърши с две първи, две втори и две трети места. Първи са Цветина Стоянова и Виктория Иванова – съответно от VІІ и VІІІ клас на лясковската гимназия и на Професионална гимназия по моден дизайн – В. Търново. Второ място е за Росица Георгиева и за Жулиета Сеизова – седмокласнички от Кесарево и Лясковец. С трето поделено място са Лъчезар Найденов и Калина Златева от Горна Оряховица и от Първомайци. С поощрителни награди в тази група са удостоени две деца със специални образователни потребности от Павликени – това са Соня Маринова и Катя Антонова, както и петокласничка от горнооряховското „Вичо Грънчаров” – Силвия Бобонкова.

При най-големите ученици от ІXXІІ клас първо и второ място беше присъдено на ученици от ПГСАГ „Ангел Попов”, В. Търново – единадесетокласниците Елица Мучинова и Алекс Алиев. Трета в групата на най-големите творци е лясковско момиче – Моника Ангелова от ІX клас.

Василена Чокоева получи специалната награда на кмета на Лясковец д-р Евелина Гецова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!