78 четения

Търновският детски комплекс предлага летни занимания по интереси

ЛЕТНИТЕ ШКОЛИ НА ОБЩИНСКИЯ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ОТВАРЯТ ВРАТИ ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ С ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Заниманията ще са от 9 до 13 часа в сградата на Общинския детски комплекс и в Центъра по кариерно ориентиране, чийто екип се включва в лятната работа за първи път. Големите ученици ще имат възможност да се запознаят с особеностите на пазарната среда, да бъдат подпомогнати при избора на професия от кариерните консултанти в центъра.

Лятната програма стартира от 2 юли със заниманията на танцово студио „Обичам да танцувам“. Валентина Караиванова ще води тренировките по стиловете MTV, хип-хоп и модерн. Занятията са подходящи за деца и ученици от 1 до 10 клас.

От 9 до 13 юли са срещите с доц. Митко Димитров, диригент на народния оркестър на ансамбъл „Българче“. Той ще запознае желаещите деца с устройството на народните инструменти и всички ще имат възможност да направят първи стъпки в народната музика. За децата, които обичат акордеона като музикален инструмент, има специални занимания в Лятната школата по акордеон, с ръководител Веселин Атанасов. Тя ще работи от 16 до 20 юли.

Мария Джамбазова ще запознае любознателните търновчета с най-важното от развитието на града ни, както и с бита и културата му през вековете. Часовете й са от 23 до 27 юли в Клуба по история на родния край.

Школата по народно пеене с ръководител Галина Иванова ще отвори врати от 30 юли до 3 август. В нея участниците ще мога да развиват певческите си умения, да разучават народни песни от различни фолклорни области. От 6 до 10 август под ръководството на Петя Василева момчета и момичета от 1 до 7 клас ще могат да разучават песни със съвременно звучене.

Желаещите да се занимават с народни хора могат да посещават курса на Петър Петров от 13 до 17 август.

Лятната ваканционна програма продължава със занимания по изобразително изкуство в школата на Лиляна Георгиева – от 20 до 24 август.

Ателието „Творя, играя, мога”, с ръководител Анелия Пейчева ще отвори врати от 27 август. В него деца на възраст от първи до четвърти клас ще имат възможност да творят изделия от хартия и естествени материали, ще изработват украси, аксесоари, пана и др.

Ваканционната програма приключва със занимателно обучение по английски език за децата от предучилищна възраст и първи клас, под ръководството на Калоян Тотев. Школата по чуждоезиково обучение ще стартира също от 27 август.

Всички занимания са безплатни. Желаещите да участват в летните школи и ателиета могат да подадат заявление в деня на започване на съответната школа или всеки работен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!