57 четения

Три концерта съпътстват програмата на „Сцена на вековете“

ТРИ КОНЦЕРТА СА ВКЛЮЧЕНИ В СЪПЪТСТВАЩАТА ПРОГРАМА НА ТРЕТИЯ ЛЕТЕН СЕЗОН НА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЕРНИ ТЕАТРИ „СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ“, който ще се проведе през лятото във Велико Търново. Концертите ще са в Летния театър на старата столица и започват на 6 юли с „Класика & джаз с Хилда Казасян“. Най-популярните класически мелодии на маестро Вили Казасян ще бъдат представени от дъщеря му Хилда и Русенската филхармония със специалното участие на Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.

На 17 юли е спектакълът с песните на „Опасният чаровник“ Тодор Колев. Музикалните изпълнения ще са на оркестъра на Държавна опера – Варна, и група „Акага“, а солист ще е актьорът Филип Аврамов.

Най-успешната група на българската лайв сцена – Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, ще гостуват във Велико Търново на 24 август заедно с оркестъра на Държавна опера – Пловдив.ОСЕМ ЗАГЛАВИЯ – ОПЕРА, БАЛЕТ И МЮЗИКЪЛ, СА ВКЛЮЧЕНИ В КЛАСИЧЕСКАТА ПРОГРАМА НА ТАЗГОДИШНИЯ ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ“, КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА НА КРЕПОСТТА ЦАРЕВЕЦ. На откритата сцена в Двореца най-добрите си спектакли за сезона ще покажат балет „Арабеск“, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново, и оперите от Бургас, Варна и Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *