24 четения

Търновските артисти играят за децата „Четиримата близнаци“ и „Пипи Дългото чорапче“

„ЧЕТИРИМАТА БЛИЗНАЦИ“ И „ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ“ ЩЕ ИЗИГРАЯТ СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕЦАТА ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА артистите от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Представлението на „Четиримата близнаци” е на 7 юни от 18 часа в голямата зала на театъра.

Мюзикълът по музика на Георги Костов е създаден по пиесата „Приказка за калпаците” на Панчо Панчев – Дядо Пънч, написана преди повече от 45 г. и играна от театрите на всички български градове. Музикалното произведение е създадено през 1997 г. по идея на проф. Светозар Донев. Неговият син Стефан Донев е режисьор на спектакъла на МДТ.

В мюзикъла участват оркестърът и балетът на търновския театър. В образите на четиримата близнаци Белчо, Черньо, Пъстрьо и Желчо се превъплъщава Велин Михайлов. Братята са влюбени в Бонка, чиято роля изпълнява Валерия Пейчева. Стрина Гена играе Пенка Величкова, в ролята на бабата ще видим Диана Кюркчиева, а на чорбаджи Петко – Виктор Терзийски.

На 20 юни от 14 часа в голяма зала на МДТ ще бъде изиграно и най-новото заглавие в афиша на търновския театър – „Пипи Дългото чорапче“. Режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, който е работил и по сценографията. Негова е и адаптацията на текста по романа на шведската авторка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *