Самотен паун тормози жителите на британско село

Самотен паун, избягал от обителта си, за да търси нова любов, тормози денем и нощем жителите на британско селище, пише в. „Дейли експрес“.
Потърпевши от любовните терзания на пауна на име Тревър са обитателите на село Бърнопфийлд, графство Дърам.
Преди десетина дни самотният пернат Ромео избягал от градината на дом за възрастни хора, която обитава от пет години. Местните допускат, че Тревър е „хванал гората“, за да търси нова партньорка, съкрушен от пренебрежението на бившата си изгора Бони, която го изоставила.
Откакто е избягал, Тревър се появява на различни места в селото и всява смут в иначе спокойното всекидневие на жителите му. През деня беглецът се перчи наоколо и възпрепятства уличното движение, а нощем държи местните будни с пронизителните си любовни вопли.
„Тревър прекара уикенда на близък покрив и ни поднесе впечатляващо шоу с перченето си. Появата му на други места – в хорските градини, по огради, стени и на главния път, обаче е съпътствана от хаос. Да не говорим за среднощните му крясъци“, разказва местната жителка Джоана Мейкпийс-Удс.
От дома за възрастни хора, откъдето е избягал Тревър, се надяват да го върнат за 100-годишния юбилей на един от обитателите.
„Като се изключи, че е доста шумен, Тревър иначе е един миролюбив и ведър паун, който не проявява агресия към хората“, казват от управата на дома.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *