Американци връчиха стипендия на дете инвалид в Свищов

АМЕРИКАНЦИТЕ ЛИДИЯ И ТИМ ОТРИ ВРЪЧИХА ГОДИШНА СТИПЕНДИЯ „РАЙНА ПАВЛОВА“ НА АНИТА ЙОРДАНОВА от Дневния център за деца с увреждания в Свищов. Момичето работи с всички материали от различни области на средата Монтесори, а освен това може да чете, пише и смята. Анита е успяла да надгради многократно комуникативните си умения, проявява инициативност за помощ на други деца и вече се справя с домакинските задължения и отменя успешно майка си вкъщи. Освен това се грижи с любов и за по-малката си сестра.

Това не е първият питомец на Дневния център за деца с увреждания, който семейство Отри поощрява. През 2011 година двойката учредява стипендия в чест на Райна Павлова, тяхна приятелка с увреждания, която починала. В знак на признателност към нея Лидия и Тим всяка година подпомагат деца и възрастни с умствени и физически увреждания.

В началото на 2018 година те направиха мащабно дарение на помощни средства за хора с двигателни затруднения в крайдунавския град – 100 инвалидни колички, 100 проходилки, 75 бастуна и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *