ВРЕМЕТО: През целия период без съществени промени

През нощта облачността ще намалее. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19 гр. За В. Търново се очаква минимална температура около 16. През деня ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33 гр. За В. Търново се очаква максимална температура около 32. Атмосферното налягане преди обяд ще се задържи без съществени изменения, след обяд ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.3 гр. през 1985 г., а най-ниската измерена минимална е 7.0 гр. през 1958 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 39 минути и ще залезе в 20 часа и 53 минути. Фаза на Луната: пет денонощия преди новолуние.

В събота преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста облачност и в северозападните и част от централните райони на Северна България на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток. Вечерта вятърът ще се ориентира от запад. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20 гр. , максималните – между 30 и 33 гр.

В неделя ще преобладава време със значителна облачност. В северозападните и в част от централните райони на Северна България на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Късно след обяд и вечерта от североизток облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19 гр., максималните – между 25 и 28 гр..

В понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от север-североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 гр. и 18 гр., максималните между 30 и 33 гр.

От вторник до четвъртък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 гр. и 18 гр., максималните ще бъдат между 30 и 33 гр..

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20 гр. В събота ще има променлива до значителна облачност и след обяд на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 гр. В неделя ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 гр. В понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 гр. От вторник до четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. В следобедните часове се очакват временни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м от вторник до четвъртък постепенно ще се повишават – от около 17 гр. във вторник, до около 20 гр. в четвъртък. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски, от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *