71 четения

„Мегапорт“ ЕООД реализира два проекта с европейски средства

Eдно от водещите предприятия в региона – „Мегапорт“ ЕООД, реализира проекта „Мегаенерджи“, който започна на 18.12.2017 г. и ще се осъществи за 18 месеца с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”. Общата му стойност е 4 462 600 лв., като безвъзмездната помощ е в размер на 2 231 300 лв.

Проектът е насочен към постигане на устойчив растеж и повишаване на конкурентоспособността на „Мегапорт“ ЕООД посредством изпълнението на мерки за понижаване на енергийната интензивност. Предвижда се закупуването на екструдер, екструдерен регранулатор, перална линия за рециклиране и внедряване на система за оползотворяване на отпадна енергия. Реализацията на проекта ще доведе до разширяване на производствения капацитет и до значителни енергийни спестявания, до повишаване на ефективността при рециклиране на бракуваната продукция и суровина от полимерни отпадъци, както и до цялостно подобряване пазарните позиции на дружеството.

Фирмата изпълнява и проекта „Подобряване на работната среда в Мегапорт ЕООД“, който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси ” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата му стойност е 168 705 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 100% от допустимите разходи.

Проектът е насочен към подобряване на работната среда в Мегапорт ЕООД чрез фокусиране върху основните нужди на работещите в предприятието, което от своя страна ще подобри производителността на труда, качеството на работните места и ще насърчи географската мобилност на заетите във фирмата. Предвиждат се организиран транспорт до и от работното място на персонала, живеещ в различни населени места, обзавеждане на кът за отдих, хранене и почивка за работници и служители на „Мегапорт“ ЕООД, въвеждане на нови подходи и модели за удължаване на професионалния живот на работниците над 54 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!