62 четения

Започва кандидатстване за безплатни билети за младежи за пътуване в ЕС

ЕК осигурява 15 000 безплатни билета за влак за млади хора от всички държави на ЕС, за да опознаят Европа. Младежите трябва да са навършили 18 години на 1 юли тази години, да са граждани на една от държавите членки и да са готови да пътуват през това лято. Кандидатстването започва от утре на следния адрес: https://europa.eu/youth/discovereu_bg .

От днес в 13 часа българско време до 26 юни млади хора от целия Европейски съюз могат да кандидатстват за безплатен билет за влак до място в Европа, което искат да посетят. Те могат да осъществят пътуването си в периода юли – октомври тази година. Идеята на програмата е младежите да намерят нови приятели и да научат повече за другите европейски култури и държави.

Брюксел е отделил 12 милиона евро за билетите.

Младите хора ще могат да пътуват поотделно или в група от максимум пет души. По изключение, за да достигнат отдалечени места на континента, те могат да ползват други видове транспорт като автобуси, фериботи или самолети.

Кандидатите ще трябва отговорят на няколко въпроса за Европейския съюз и предстоящите избори за Европарламент. Отговорите ще дадат възможност на Европейската комисия да направи подбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!