Благодетел от Г. Оряховица предостави безвъзмездно дом за 6-членно семейство

28-ГОДИШНИЯТ НИКОЛАЙ НИКОЛОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОСИГУРИ ПОКРИВ НАД ГЛАВАТА НА СЕМЕЙСТВО, ОСТАНАЛО БЕЗ ДОМ. Благодетелят подал ръка на фамилията преди една година и оттогава до днес Галя, съпругът й Димитър, двете им дъщери и сестрата на мъжа живеят във вилата на Николай в Долна Оряховица. Скоро къщата ще се изпълни с още детски глъч и смях, тъй като предстои да пристигне и третото дете на семейство Недеви – малката Анелия, която все още е в кувьоз в отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново.

6-членната фамилия останала на улицата след смъртта на родителите на Димитър. От братовчедка му били принудени да напуснат къщата, в която живеели дотогава. Нямало къде да отидат, но в този тежък момент съдбата им изпраща Николай, който е познат на техен приятел. 28-годишният горнооряховец решава да помогне на Недеви и ги настанил във вилата си. Когато разбрал за плачевното състояние, в което семейството е изпаднало, сърце не му дало да подмине проблема им. Семейството живее във вилата, без да плаща наем, като единствените условия са да покрива редовно месечните сметки за ток, вода и други консумативи в къщата и да храни кучето пазач – двегодишната Тара.

С помощта на приятели Николай успява да обзаведе новия дом на фамилията, за да е напълно годен за живеене. Осигурили пералня, готварска печка, легло, диван, бойлер и креватче за бебето. Преди внасянето на мебелите и електроуредите, Галя и Димитър разполагали само с един гардероб и легло. Вилата разполага и с малък двор, където децата на Недеви играят и се чувстват щастливи.

С това обаче не се изчерпват добрините на Николай. 28-годишният мъж намерил и работа на Димитър, за да може да изкарва прехраната на семейството си.

Неотдавна благодетелят изпратил писмо до предаването „Бригада „Нов дом”, в което екипът преобразява жилищата на хора, изпаднали в тежко финансово положение”, но все още очаква отговор. „Много силно се надявам да ги одобрят, защото тук ще се отглежда бебе. Въпреки усилията ни да осигурим всичко необходимо за живеене, смятам, че условията не са чак толкова добри за новородено”, коментира Николай.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *