За четвърта поредна година долнооряховчани са шампиони на юга

Стефан Монин извади първомайчани в ожесточеното дерби, точката им донесе купата за второто място

ФК „Д. Оряховица“ – ФК „Първомайци“ 1:1

Без победител завърши горнооряховското футболно дерби на ниво Областна група, играно в събота на стадиона в Долна Оряховица. За домакините двубоят нямаше значение за крайното класиране, тъй като предварително си бяха осигурили четвъртата поредна титла в първенството. Гостите от Първомайци пък имаха нужда поне от точка, за да вдигнат купата за второто мястото. Срещата бе изключително нервна, като в много моменти футболът отстъпваше място на пререканията между играчите, оспорванията на съдийски решения, единоборствата и нарушенията. Неслучайно бяха показани 13 жълти и два червени картона, извършени бяха три принудителни смени.

В атака долнооряховчани атакуваха по-опасно, но пък вратарят на първомайчани Стефан Монин наистина бе непробиваем и капитулира само веднъж.

В 41-вата минута вратарят на гостите фаулира грубо пред наказателното поле Тодор Хаджиев, за което получи жълт картон и страстите са нажежиха.

Втората част тръгна със спасяване на Монин на изстрел на измъкналия се очи в очи с него Миро Гавазов. Вратарят се прояви отново почти веднага след това, отразявайки шут на Тодор Хаджиев. В 51-вата минута обаче нямаше какво да направи, след като Йордан Петров отне топката и би по диагонала край него за 0:1. Веднага след това Георги Бойчев провокира гостите с обидна реплика и трябваше да бъде спасяван от гнева на Ивайло Недялков и Владимир Бялмарков. Спречкването приключи с намесата на охраната, свършила си в този мач перфектно работата, с по един жълт картон за двата тима.

В 83-тата минута първомайчани останаха с десет души, след като Емилиян Вангелов събори откъсващия се Красимир Гавазов и предотврати чисто голово положение. Червеният му картон обаче в крайна сметка се оправда, защото в 85-ата минута Ангел Кабакчиев вкара за 1:1 директно от ъглов удар и с точката осигури второто място на тима си в крайното подреждане.

120 секунди по-късно Мирослав Гавазов от състава на домакините си изпусна нервите и си заработи втори жълт и червен картон. Наложи се охраната да се намесва за трети път, за да въдворява ред, като много активен бе и кметът на Долна Оряховица Григор Минков, който не допусна да се стигне до саморазправа.

След последния съдийски сигнал съперниците отново възстановиха добрия тон помежду си получиха купите за първо и второ място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.