41 четения

Един от собствениците на мандрата в Елена арестуван от ГДБОП

Стефан Василев е от най-крупните млекопроизводители у нас, има и бизнес в Македония

Бизнесменът Стефан Василев, който е един от най-крупните млекопроизводители у нас, съдружник в „Би Си Си Хандел“ ООД и съсобственик на млекопреработвателното предприятие в Елена, е бил арестуван при акция на ГДБОП и спецпрокуратурата.

Той бил задържан при мащабната операция с участието на близо 50 антимафиоти и съдействие на търновски полицаи. В мандрата в балканското градче, в офиса му, както и в имота му в Арбанаси, са правени претърсвания и изземвания заради данни за извършени данъчни престъпления.

До момента няма официална информация от институциите по случая. От спецпрокуратурата нито потвърдиха, нито отрекоха за акцията на антимафиотите. Говори се обаче, че 52-годишният Стефан Василев е с постоянна мярка в арест в София. В сряда мярката му за неотклонение ще се гледа на апелативна инстанция. Вчера телефонът на Василев бе изключен през целия ден.

Справка в Търговския регистър показа, че има запори от банки върху дружествени дялове. Най-големият запор обаче е от НАП и е за над 2 млн. лева. Наскоро през май са били извършени прехвърляния на дружествени дялове на трети лица.

Търновци, които добре познават мастития бизнесмен, разказват, че той има още мандри в Русе, в Омуртаг, както и съдружие в подобна дейност в Македония. В Омуртаг държи голямо ловно стопанство. В еленското село Тодювци притежава голяма конна база, рибарници, стопанство с дивеч. Във Велико Търново държи частна поликлиника с над 10 кабинета с модерни скенери и друга апаратура. Наскоро е взел под наем хотел „Стадиона“ в старата столица.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Един от собствениците на мандрата в Елена арестуван от ГДБОП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!