Танцьори и певци от пет държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче”

С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” на 19 юни (вторник) в Горна Оряховица започват ХІV Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХVІ Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

Преди да стартират фестивалните вечери на 16 юни (събота) от 18.00 ч. ще се проведе ІХ Национален фестивал на фолклорните танцови групи „Фолклорна броеница“, а на 18 юни (понеделник) от 20.00 ч. е Годишният концерт на съставите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.

Дефилето на съставите участници в Международния фестивал „Раховче” ще започне на 19 юни в 18.00 ч. и ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови – 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър. Фестивалите ще преминат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

В ХІV издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Полша, Украйна, Сенегал и България. В ХVІ Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От 20 до 23 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена на пл. „Георги Измирлиев“ горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. и от 20.00 ч. (на 21 юни) фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои на 23 юни (събота) от 19.00 ч. на сцената на Летния театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *