91 четения

Ново садково стопанство с капацитет 120 тона риба годишно се появява в язовир „Александър Стамболийски“

Ново аквакултурно садково стопанство правят в чашката на най-големия язовир в региона – „Александър Стамболийски“, разбра „Борба“. Фермата за риба ще е в землището на сухиндолското село Горско Косово, а капацитетът й ще е 120 тона годишно. Във водоема има още няколко садкови комплекса, но този ще е най-големият. Вложението е на павликенската фирма „Еко фиш инвест“. Фермата се оформя на площ от 2000 кв. метра. Садките се разполагат на специални понтони. Всяко едно от 20-те съоръжения, потопени в язовира, ще е с внушителни габарити – диаметър от 12 метра. Стопанството ще включва над 100 хил. риби, които ще похапват отбрани фуражи, които ще се карат на място до плаващите платформи.

Един коментар за “Ново садково стопанство с капацитет 120 тона риба годишно се появява в язовир „Александър Стамболийски“

  • 12.06.2018 в 19:59
    Permalink

    Значително замърсяване на езерото и значително увеличаване на риска от заболявания сред рибата. Това със сигурност. Високите летни температури на водата също поставят сериозни ограничения при избора на вида риба за отглеждане. Като цяло безумна идея на некомпетентни хора. Резултатът ще е съсипване на водоема.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!