Затвор за шофьор на турски тир за катастрофа с един убит и един ранен

Шофьор на турски тир, причинил катастрофа с един загинал и един ранен, е осъден след обвинение на Окръжна прокуратура на една година затвор и две години лишаване от право да управлява МПС.

О. А. е блъснал челно в началото на миналия декември уазка край Раданово. Въпреки забраната предприел изпреварване на три автомобила и блъснал челно насрещно движещия се товарен автомобил „УАЗ 452“. С това причинил по непредпазливост смъртта на водача И. Й. (1959) и средна телесна повреда на возещия се на предната седалка С. Б. (1967). Признат е за виновен и за това, че като участник в пътнотранспортно произшествие, при което са пострадали хора, не уведомил компетентната служба, не останал на мястото на произшествието, за да изчака пристигането на компетентните органи, не взел мерки за оказване помощ на пострадалите и избягал от местопроизшествието. Турчинът обаче бил застигнат от свидетели на катастрофата и отведен в полицията на Полски Тръмбеш. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

3 thoughts on “Затвор за шофьор на турски тир за катастрофа с един убит и един ранен

 • 12.06.2018 в 16:45
  Permalink

  1 година!? Ако това се беше случило в Турция с български шофьор, 20 години не му мърдаха. Правосъдие

  Отговор
 • 12.06.2018 в 23:11
  Permalink

  Тази присъда отново затвърждава усещането в 90% от бъгарите, че в България няма правосъдие, а институцията „български съд“ е една от най-прогнилите и корумпираните от държавните институции. Такива са и парламента, изпълнителната власт (тук положението с МВР, здравна система и образование е трагично) и местната власт. Изобщо на територията наречена България на практика няма държава.

  Отговор
 • 13.06.2018 в 20:40
  Permalink

  За умишлено убийство /неправилно изпреварване/ -1 г. затвор и то с право на обжалване !!!!! Тотална липса на държава! Тотална липса на правосъдие!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *