17-годишният Никълъс Бринтнол от Полски Тръмбеш спечели езикова ваканция в чужбина с есе на английски | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

17-годишният Никълъс Бринтнол от Полски Тръмбеш спечели езикова ваканция в чужбина с есе на английски

Публикувана на: 13.06.2018г. 2050 прегледа

Възпитаникът на СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш Никълъс Бринтнол е големият победител във втория национален конкурс за есе на английски език, в който наградата е безплатна ваканция в чужбина. 17-годишният ученик спечели журито с оригинално есе на тема „Езиковият лагер – ново приключение, нови хоризонти, много възможности“. Отличното представяне на Никълъс ще бъде наградено с едноседмична езикова ваканция в летния езиков център Academic Summer Cambridge във Великобритания през август.

Конкурсът се провежда в рамките на международния проект „Световно образование“, организиран от консултантската фирма „Интеграл“, която е с над 25 години опит в обучението в чужбина. Целта на конкурса е да провокира у учениците на възраст между 13 и 17 години креативност по общозначими теми и умения да изразят мислите си на западен международен език. Никълъс е сред отличниците на училището, увлечен е от чуждите езици, ораторските умения и креативното писане.

Огромна роля за победите на Никълъс има майка му, която е преподавател по английски в училището. Според Галя Бринтнол синът й има още много награди от най-различни фондации. Преди няколко месеца даровитият ученик оглави и неформалния младежки клуб на институт „Перспективи“.

Нели СУКОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!