Общинският приют за кучета вече разполага с лицензирана амбулатория, оборудвана със съвременна технология

Ветеринарен екип ще кастрира безпризорните животни в новото медицинско помещение. Досега тази услуга бе изпълнявана от външна фирма, която вече ще отговаря само за транспортирането на кучетата. Създаването на амбулаторията е част от мерките за намаляване на популацията от бездомни четириноги.
В приюта безплатно ще бъдат кастрирани също дворни и домашни кучета. Необходимо е стопаните им да подадат предварителна заявка, като се свържат с отдел „Екология“ в Община Велико Търново на телефон 062/619-502.
40 са осиновените кучета от началото на годината, а в момента в приюта живеят 57 шаровци. Всяко животинче разполага с отредено място за сън, получава храна два пъти дневно и може да играе в достатъчно широк двор. Гарантирани са и здравните грижи, благодарение на ветеринарния екип в приюта. В страницата Осинови от Велико Търново всеки може да се запознае с бъдещия си домашен любимец.

One thought on “Общинският приют за кучета вече разполага с лицензирана амбулатория, оборудвана със съвременна технология

  • 14.06.2018 в 0:29
    Permalink

    A koyto iska da vidi kuchetata i nqma Facebook, togava kakvo pravim ???

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *