173 четения

Търновецът Огнян Димов спечели близо 400 000 долара от световен покер турнир

Той стана третият българин в историята, извоювал WSOP гривна

ОГНЯН ДИМОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕБОРИ ОЖЕСТОЧЕНАТА КОНКУРЕНЦИЯ НА ТОП ИГРАЧИ В EVENT #17 В ЕДИН ОТ НАЙ-ПРЕСТИЖНИТЕ ПОКЕР ТУРНИРИ – „СВЕТОВНИТЕ ПОКЕР СЕРИИ 2018“. Победата му донесе $378,743 и WSOP гривна, която е най-високо цененото постижение в света на атрактивната хазартна игра. С нея възпитаникът на ПМГ „Васил Друмев“ стана третият българин, носител на такова отличие, след Ник Живков и Симеон Найденов.

„Световните покер серии 2018“ тази година се провеждат в интервала 29 май – 17 юли в Лас Вегас, САЩ. Огнян участва за трети път на турнира, но досега не бе стигал до финална маса. По време на играта сравнително бързо наложи доминацията си над китаеца Yue Du, италианеца Antonio Barbato, американеца Nick Schulman и си осигури спечелването на титлата. Боляринът бе силно подкрепян и окуражаван от българска група, която присъстваше на хазартната битка и ликуваше след победата заедно с него.

„Не мислех за нищо конкретно по време на играта, макар че това е огромно нещо. Опитах се да остана спокоен. Чувствах се наистина добър, докато играя. Така че спечелих и това е наистина невероятно“, казва Огнян.

В допълнение към спечелването на гривната и парите той получи и 1080 точки в класацията за играч на годината. С тях боляринът се изкачи на 131-во място в ранглистата, представена през 2018 г. от Global Poker.

29-годишният търновец има зад гърба си и други успехи, с което се гордее. През 2015 година спечели европейски покер турнир във Франция, с което стана вторият българин, извоювал това постижение. Тогава той прибра 543 700 евро.

Огнян се впуска в света на покера преди 10 години, като първоначално се пробва в онлайн версията на играта. Решава да замени компютъра с реалните турнири и през 2014 година дебютира във Виена. Тогава изкарва $4000. Следват турнири в Барселона, Лондон и други страни от Европа. През 2016 година стана четвърти на събитие от Азиатския покер шампионат, а през декември игра на финала на шампионата на Poker Stars в Прага.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Търновецът Огнян Димов спечели близо 400 000 долара от световен покер турнир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!