40 четения

Направиха езеро и зелена зона в центъра на Русаля

КОРИТОТО НА НЕГОВАНКА, КОЯТО ПРЕСИЧА ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО РУСАЛЯ, Е ИЗЧИСТЕНО И ВЕЧЕ НЯМА ПРЕДПОСТАВКИ ЗА НАВОДНЕНИЯ. Затлачената с наноси и кал река е оправена и от нея е оформено езеро със зелена зона за отдих и риболов, информира кметът Сашко Начев. „Хората искаха да направим това водно огледало, като използваме и бента, през който някога се е захранвала мелницата. Задръстената река и мостът в центъра бяха голям проблем за нас, който чакаше решение от 12 години, но слава богу вече ни подсигуриха средства и няма да треперим, че ще ни залее пак“, разказа местния управник. Малко над 12 хил. лв. общински средства са вложени в обезопасяването на реката и оформянето на водното огледало. Работата е свършена от екипи техника на великотърновската фирма „Надежда“.

ЗА РУСАЛЧАНИ НОЩТА СРЕЩУ 15 СЕПТЕМВРИ 2006 Г. Е ПАМЕТНА Проливен дъжд наводни тогава десетки къщи в селото, а 4-метрова приливна вълна по Негованка остави целия му център изцяло под вода.

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Направиха езеро и зелена зона в центъра на Русаля

 • 14.06.2018 в 23:10
  Permalink

  Абсолютен фарс, след който кмета отиде на почивка в Гърция!!! Изчистения участък е 20м, който се използва за източване на средствата и се оказа,че техниката не беше в състояние да извърши. Наводнителната вълна през 2006г. дойде от към с. Мусина, за което тогава беше изкопан охр. канал преди селото…за който също усвоиха едни средства!!! Така че на всички погледнали с половин око извършеното преди дни им е ясно….поредното елементарно източване на средства от кмета…

  Отговор
 • 18.06.2018 в 12:51
  Permalink

  По-скоро в момента прилича на лунен кратер,отколкото на каквото и да е огледало.Поне да беше позаравнено отгоре, а не на бабуни.Зоната за отдих на върха ли е,че откойто и ъгъл да погледна реката не я виждам.Риболовците да си носят столчета,че пейки няма….За тиня към мелницата е хубаво да се разгледа вадата …и близките къщи….

  Отговор
 • 18.06.2018 в 16:14
  Permalink

  Уважаем в. Борба,когато публикувате такива платени статий…по добре проверете на място това,за което се пише в статията( реалния резултат и т.н.т.) . Да не си излагате името в полза на чужди авторитети!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *