5 четения

Над 30 футболисти очакват в „Локомотив“ на 18 юни, първата контролна среща е с „Дунав“ (Русе)

Над 30 футболисти са в полезрението на новия спортно-технически щаб на горнооряховския „Локомотив“, съобщи председателят на Управителния съвет на клуба Георги Бижев. Първата тренировка след лятната пауза е насрочена за 18 часа на 18 юни. Конкретни имена на играчи обаче няма да бъдат споменавани, тъй като старши треньорът Тодор Киселичков държи първо да преминат медицински прегледи.

Новият наставник на горнооряховчани е приел идеята да се привлекат няколко юноши от местната школа към мъжкия отбор.

Момчетата ще започнат подготовка с отбора, но дали ще се наложат, зависи само от тях. В момента целта пред щаба е да сглоби качествен състав и да проведе пълноценна подготовка. Тодор Киселичков иска да разчита на състезатели, които се раздават на терена и радват хората по трибуните.

Отборът ще се подготвя при домашни условия. Клубът разполага с два отлични терена – на градския стадион и този в Долна Оряховица. Ще се търсят 7 – 8 отбора за проверки по време на подготовката. Засега е договорена контрола с „Дунав” (Русе) на 13 юли.

„Продължаваме да преговаряме с потенциални спонсори, но отборът вече е финансово подсигурен. Бюджетът ще е малко по-малък от миналата година, фонд работна заплата – също ще е по-малък, но смятаме, че средствата са достатъчни, за да се направи добър отбор. Разбира се, че искаме „Локомотив“ да е в челото на Втора лига, затова сме се спрели на млад и амбициозен треньор, който иска да се докаже. Имаме му пълно доверие и съм сигурен, че нещата ще се получат“, коментира Георги Бижев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!