Докторант от Стопанска академия победи в националния конкурс "Млад икономист-2018" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Докторант от Стопанска академия победи в националния конкурс „Млад икономист-2018”

Публикувана на: 14.06.2018г. 718 прегледа

Докторант и магистър от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” завоюваха победа и трето място в националния конкурс „Млад икономист-2018, който се организира ежегодно от Съюза на икономистите в България. Докторант Силвия Заркова от катедра „Финанси и кредит” бе класирана на първо място в категория „Докторанти”. Свищовската финансова школа получи поредно признание и в лицето на Беатрис Любенова – редовен магистър по „Финансов мениджмънт”, която е класирана на трето място в категория „Студенти”.

Първенецът на националния конкурс „Млад икономист-2018” (докторанти) е възпитаник на Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров” – Горна Оряховица.

Националният конкурс „Млад икономист” се провежда ежегодно под наслов „Гласът на младите за силна икономика” и стимулира ангажираността на младите хора в България за актуална оценка, осмисляне и търсене на полезни решения по актуални проблеми. Темата на тазгодишното издание на конкурса бе „Регионалните диспропорции в съвременна България: икономически, социални и демографски предизвикателства”. Официалната церемония по връчване на наградите се състоя в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в София и бе посветена на Деня на икономиста.

Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” (учредена от преподаватели към катедра „Финанси и кредит” при СА „Д. А. Ценов” с ръководител проф. д-р Андрей Захариев) традиционно осигури награда и в тазгодишното издание на националния конкурс „Млад икономист”. Тя бе присъдена на Лилиана Димитрова, ученичка в Националната финансово-стопанска гимназия, гр. София.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *