Ученици от СУ "Георги Измирлиев" участваха в модно ревю от рециклирани материали в Торино | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Ученици от СУ „Георги Измирлиев” участваха в модно ревю от рециклирани материали в Торино

Публикувана на: 14.06.2018г. 665 прегледа

В началото на месец юни ученици от СУ „Георги Измирлиев”, Горна Оряховица, участваха в среща по проект на „Еразъм +” „Влиянието на консуматорството върху природата” в град Торино, Италия. Шест деветокласнички заедно с техни връстници от Италия, Чехия и Румъния обсъждаха проблемите на консуматорското ни общество и влиянието му върху околната среда.

На срещата беше организирана изложба на бижута, изработени от рециклирани материали. Учениците ни участваха и в модно ревю с дрехи, чанти и бижута, направени от пластмасови торбички, стари компакт дискове, копчета и други отпадъчни материали. Моделите на българските ученици заслужено обраха овациите на деца и учители от партньорските училища заради атрактивния си вид и изобретателността на децата ни. Те представиха рокли, поли, дамска чанта, бижута, колани и аксесоари за коса, които изглеждаха като изрязани от модно списание. Бяха представени и модели, изработени от четвъртокласници от клуба по тъкачество по национална програма „Твоят час” към СУ „Георги Измирлиев”.

С част от моделите, показани на ревюто, учениците от гимназията планират да направят изложба в училище.

Учениците в СУ „Георги Измирлиев” работят по още три проекта по програма „Еразъм +” по теми като борбата против насилието, културното наследство на Европа, алтернативни източници на енергия. Това дава възможност на децата да посещават различни страни и да опознават начина на живот на техните връстници в Европа, както и да подобрят уменията си за комуникация на чужди езици.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *