Професионалната гимназия по туризъм посрещна своите партньори по европейски проект | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Професионалната гимназия по туризъм посрещна своите партньори по европейски проект

Публикувана на: 14.06.2018г. 707 прегледа

В продължение на една седмица по коридорите на гимназията по туризъм можеше да се чуе френска, италиански, румънска и турска реч. На учениците от училището гостуваха техните приятели и партньори по европейския проект „Онлайн маркетингови инструменти за учениците с професионално образование“ на програмата „Еразъм+“. Проектът цели да подготви учениците за пазара на труда.

Участниците в партньорството обхващат широк спектър от специалности – готварски, хотелиерски, ресторантьорски, туристически, селскостопански, кетъринг и услуги, транспорт и спорт. Да се включат знанията от тези сфери в съвместни дейности възнамеряват участниците в проекта, така че учениците да се учат един от друг, да станат по-подготвени за света на бизнеса и пазара на труда. На срещата учениците симулираха стартирането на бизнес, водиха разговори с представители на бизнеса от Велико Търново, презентираха своите бизнес идеи.

Участниците в проекта посетиха Областната управа на Велико Търново и бяха приети от областния управител проф. д-р Любомира Попова, която им разказа за организацията на работния процес на областния управител.

Партньорите подготвиха и реализираха онлайн брошура за популяризиране на туристическия потенциал на техните райони, икономика, възможности за работа и бизнес, културен живот, забавления, хотели, ресторанти и заведения, транспортни съоръжения, спортни центрове.

През следващата учебна предстоят нови срещи на ученици и учители по проекта във Франция, Италия и Турция.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!